2018 Deloitte Millennial istraživanje: Generacija Y (milenijalsi) su potpuno razočarani kompanijama

 

Stanje na tržištu rada kod ove grupacije je dramatično: Mladi su razočarani! Sve ono o čemu su maštali nije se dogodilo

Jedno je sigurno: Generacija Y ili milenijalsi (rođeni između 1980-2000) žele da rade poslove koji njima imaju smisla. Oni žele transparentne kompanije koje su društveno odgovorne, koje pošteno plaćaju, koje su fleksibilne i koje omogućavaju razvoj i dvosmjernu komunikaciju.

Kompanije sa profesionalnim i sposobnim HR i marketing odjelima su uspjele da privuku ovu grupu mladih, školovanih profesionalaca. Ali šta je firmama “starog kova” i šta se dešava sa pozicijama koje mladi treba da preuzmu od kadra koji treba da ide u penziju? Na tim pozicijama milenijalsi se ne zadržavaju dugo.

Potrebna je akcija

Šefovi kompanija imaju običaj da kažu: Milenijalsi su razmaženi, odrastali su bez brige sa mnogo resursa i imaju visoko mišljenje o sebi, ali to im ništa ne pomaže. Na tržištu, milenijalsi su mladi profesionalci koje ne interesuju ideali sredine 20. vijeka već informacije. Poslodavci “starog kova” nemaju mnogo vremena na raspolaganju jer ako se ne prilagode potrebama tržišta rada izgubiće mlade profesionalce a onda i dio produktivnosti i reputaciju.

A kakva je realnost?

U nedavnom istraživanju u 36 zemalja, globalna konsultantska firma Deloitte je istražila raspoloženje generacije Y i generacije koja tek dolazi – generacije Z. Anketirano je više od 10.000 ljudi. Ova anketa pokazuje veliku promjenu u percepciji društvene odgovornosti kompanija u odnosu na prošlu godinu. U Deloitte istraživanju iz 2017. godine 65% ispitanika je bilo uvjereno u etično ponašanje kompanija. Za samo godinu dana taj procenat je spao na 48%. Samo 47% ispitanika smatra da kompanije pozitivno doprinose društvu.

Sve veće nepovjerenje milenijalsa prema kompanijama utiče i na zadovoljstvo radom. Samo 28% kaže da želi da ostane sa svojim sadašnjim poslodavcem duže od pet godina. 43% ispitanika navodi da želi da promjeni poslove u naredne dvije godine.

A kako milenijalsi zamišljalju idealnu situaciju na tržištu rada? Deloitte kaže: U gig-ekonomiji! Od onih milenijalsa koji žele da promjene poslove u naredne dvije godine, većina vidi gig-ekonomiju kao dobar koncept za izvor prihoda. 43% kaže da se može zamisliti potpuno u ovom novom radnom modelu. Kao glavni argument za okretanje gig-ekonomiji, gotovo dvije trećine ispitanika navodi zaradu i fleksibilno radno vrijeme.

Digitalni problem generacije Y

Interesantno, iako se generacija Y trenutno nalazi oko sredine svojih dvadesetih godina, ona tačno zna da je ovo tek prvo poluvrijeme njihovog digitalnog razvoja. A šta je tek sa radnicima 50+ koji su preskočili digitalizaciju u prvoj polovini svoga razvoja kada se „geekovi“ osjećaju ovako nesigurno?

Njihov stav je kristalno jasan: 70% milenijalsa predviđa velike promjene u budućnosti uslijed digitalne transformacije. Ovo dovodi do neizvjesnosti za sve. Samo 36% se osjeća dobro pripremljeno za budući razvoj. Ako ovo kaže generacija koja je već dala ogroman doprinos digitalnoj transformaciji i inovacijama, kako se tek osjećaju drugi?

Zaključak: Kazoze vjeruje da se ne može sa sigurnošću reći da je model gig-ekonomije u potpunosti održiv, jer ipak je klasični ekonomski pristup dostigao standard kojeg bi se svi teško odrekli. Ono što poslodavci moraju da razumiju je činjenica da je „stara ekonomija“ na zalasku i da sada dolazi generacija u punoj snazi koja postavlja trendove. U Deloitte istraživanju je između ostalog navedeno, da 82% ispitanika želi digitalnu edukaciju i obuku na svom radnom mjestu, ali većina kaže da od svog poslodavca ne dobija nikakvu podršku.

Kompletno istraživanje možete preuzeti na ovom linku: 2018 Deloitte Millennial Survey.

Jedno mišljenje na „2018 Deloitte Millennial istraživanje: Generacija Y (milenijalsi) su potpuno razočarani kompanijama

  1. Kada čovjek zaradi dosta novca i zadovolji potrebe, onda mu slobodno vrijeme postaje bitnije. Ako bi ja birao između plate od 2000€ i tri dana vikenda ili 4000€ a da radim pon-sub, izabrao bih opciju 1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *