Prirodna antistres terapija: „Rage Room“

Da li ste čuli za pojam „Rage Room (Soba bijesa)“? Rage Room je malo drugačija antistres terapija koja se uspješno primjenjuje u Singapuru.

Imali ste loš dan u kancelariji? Frustrirani ste? Šef ili kolege su vam nepodnošljivi ili je to samo ponedjeljak? Ako bi živjeli u Singapuru, svoje probleme bi mogli da riješite na ovaj nekonvencionalan način. Iznajmite „Rage Room (sobu bijesa)“ i iz sebe ispraznite bijes i frustraciju.

Uđete u sobu, i bejzbol palicom uništavate ploče, čaše, vaze, televizore, radio uređaje i druge elektronske uređaje. Posebno popularni objekti na kojima se ispoljava gnjev i bijes su – pogađate, štampači.

Pola sata sa ograničenom količinom materijala za uništavanje košta oko 25 eura, oko 220 eura klijenti mogu kupiti paket „Rasturaj i uništavaj koliko god možeš“. Singapur nije naravno usamljen u ovoj bizarnoj ideji. Rage Rooms već postoje u Kanadi i Americi. A da li znate u kojoj zemlji je nastao pokret a poslije i poslovni koncept Rage Rooms? Vjerovali ili ne, u Srbiji.