Devetogodišnjak je američkoj NASI poslao CV. Znate li kakav je odgovor dobio?

Zamislite da imate 9 godina i da NASI šaljete CV.

Kada je američka svemirska agencija NASA objavila konkurs za radno mjesto „Službenik za zaštitu planete„, ciljala je ciljnu grupu kandidata sa najvišim stepenom obrazovanja i iskustvom u radu na intergalaktičkim misijama.

Međutim, ono što NASA nije očekivala, bilo je stvarno pismo od devetogodišnjeg Jack-a Davisa, učenika četvrtog razreda koji je napisao pismo pitajući se da li može da se prijavi na konkurs.

Na poziciji: “Službenik za zaštitu planete” radnik je odgovoran za mnoštvo kompleksnih zadataka poput: Zaštite planete Zemlje od vanzemaljskih svjetova poput (jupiterskog leda I skrivenih materija Mjeseca), zaštite od bakterija koje se vraćaju na Zemlju sa ljudskim lansirnim svemirskim letjelicama, ali i za odbranu Zemlje od kontaminacije od vanzemaljskih mikroba.

Samouvjereni mali „čuvar galaksije“ je skupio hrabrosti da napiše i uputi pismo NASI:

„Draga NASA,

Moje ime je Jack Davis i želeo bih da podnesem zahtjev za posao službenika planete. Iako imam devet godina, mislim da bih bio pogodan za taj posao. Jedan od razloga je taj što moja sestra kaže da sam vanzemaljac. Takođe, pogledao sam skoro sve SF filmove i filmove sa vanzemaljcima. Takođe sam vidio predstavu Marvel Agents of Shield i nadam se da ću gledati film Men in Black. Sjajan sam u video igricama. Ja sam mlad, tako da mogu naučiti razmišljati kao vanzemaljac.

 S poštovanjem,
Jack Davis
Čuvar Galaksije
Četvrti razred“

Svemirska agencija je mogla lako da zanemari pismo, ali planetarni direktor za nauku Jim Green je odlučio da lično otkuca, potpiše i pošalje poruku Davisu. Evo šta je napisao:

„Dragi Jack,
Čuo sam da si „Čuvar Galaksije“ i da si zainteresovan da postaneš “Službenik za zaštitu planete“ u NASI. To je sjajno!
Pozicija našeg službenika za zaštitu planete je zaista kul i veoma je važan posao. Radi se o zaštiti Zemlje od sitnih mikroba kada vraćamo uzorke sa Mjeseca, asteroida i Marsa. Takođe se radi i o zaštiti drugih planeta i mjeseca od naših bakterija dok odgovorno istražujemo Solarni sistem.
Uvijek tragamo za blistavim budućim naučnicima i inženjerima koji će nam pomoći, tako da se nadam da ćeš vrijedno učiti i da ćeš biti dobar u školi. Nadamo se da ćemo ti vidjeti ovde u NASI jednog dana!

Sa poštovanjem,
Dr. James L. Green
Direktor, Odjeljenje za planetarnu nauku“

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *